KWF Kankerbestrijding en vrijwilligerswerk 2.0


BetrokkenTijd ondersteunt KWF Kankerbestrijding met de kennis en kunde van BetrokkenTijd professionals. KWF werkt met duizenden vrijwilligers  en de veranderende maatschappij vraagt om een nieuwe insteek voor vrijwilligerswerk.

Flexibiliteit  
Maarten van Tilburg, senior adviseur bij KWF: “Vroeger was iemand vrijwilliger ‘voor het leven’ bij een stichting of vereniging, tegenwoordig komt dat steeds minder voor. Zowel wij als de maatschappij hebben behoefte aan flexibiliteit en variëteit, in tijd, maar ook in kennis en kunde. We houden onze huidige vrijwilligers graag gemotiveerd en enthousiast en willen daarnaast graag nieuwe vrijwilligers aan KWF binden.” KWF noemt deze vernieuwde ‘aanpak’ vrijwilligerswerk 2.0. Karin Lombarts en Elisabeth Bontenbal van Qidos zetten hiervoor hun betrokken tijd in.

Advies en ondersteuning
Zo ondersteunden zij KWF Kankerbestrijding onder meer bij de jaarlijkse kick off van hun 24-uurs evenement Samenloop voor Hoop. SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelevenement van KWF Kankerbestrijding, waarbij mensen in estafette lopen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en vindt plaats in de gemeente waar de vrijwilligers vandaan komen. Dit lokale karakter is een grote kracht van SamenLoop voor Hoop.

Elisabeth en Karin hebben KWF Kankerbestrijding voorafgaand aan de startdag van al deze vrijwilligers geadviseerd hoe zo'n dag in te richten, begeleiding gedaan van het draaiboek en tenslotte de uitvoering van de groepsbegeleiding voor hun rekening genomen.

Free Porn